Who am I? EXO AFFIES! We ♥ It Twitter Instagram +Follow 안녕

HAHAHAHAHAHAHAHAHATERRRRRRRRRRRRSSSSSSSSSSSSSSSS! GET LOSE -,-

Hye!
Ouh, yeahhh! I'm going to write something to the hatersssssssssssssssssss of kpop all over the world! Muahahahahaha xD *Sila persiapkan diri anda utk berperang* Hahahaha!

You hate kpop? Anti kpop? Yaahhhh, we kpopers doesn't even care! BUT! Pleaselahhh. Be matured. You want to hate, fine! It's your choice. But tak perlulah sampai nak maki-maki. Mencarut bagai. Kau fikir kau buat mcm tu, kau nampak baik sangat? Nak tegur, finelah! Tegur jelah kalau ada something yg tak elok psl kpop ni. But pleaselah. Tak perlu sampai nak mencarut bagai. Nampak teruk k? Tak cantik langsung perangai -,- Aku pantang betullah bila haters2 kpop ni mencarut bagai. Especially for those Muslims! Apa problem lu org arhhh? -,- Haha. Tak suka sudahlah. Tak payahlah kau layan or kisah. Buat tak tahu je. Yg sampai nak keluar ayat2 tak baik tu asal?

Kalau kau nak marah pasal lagu dyorang, or whatever psl dyorang yg macam menghina agama ISLAM or benda-benda yang tak elok yg lain, kau tegur jelah. Sebarkan je. Tapi tak payahlah sampai nak mencarut bagai. Benda kadang-kadang tu dyorang yg menyanyi or pakai barang2 yg tak patut tu, pun bukan atas kehendak dyorang. Maybe manager dyorang ke suruh? Or ada yg handlekan. Maturedlah sikit derr. Yeah! Aku pun mmg tak suka jugak. Sbb aku pun muslim jugak! Memanglah aku pun benci jugak bila mcm tu. Tapi takdelah sampai nak mencarut bagai! Ergh! I'm so sick with those "carut" words! -,- Kau muslim, tapi mencarut! Buruk weyhhh! Buruk sangat nampak!

Kalau kami kpopers nak minat kpop pun biarlah. Tak perlu nak perli2, kutuk2. Kitorang minat sama je macam korang minat penyanyi2 inggeris, melayu, jepun, china yang lain? Or penyanyi dari mana2 punlah. So, apa masalah nak kutuk2, maki2 bagai? Aku pelik betullah! Group or penyanyi yg bukan dari korea bukan main rileks lagi korang minat or suka? Tpi asal kpop je, kau perli2. Kau maki2. Kau kutuk2. Apa masalah doe? -,-

Aku bukan nak marah apa, just aku tak suka arh tgk budak2 yg suka mencarut tak kena tempat ni! Masalahnya mencarut tu mmg tak boleh punlah bijak -,-

Kalau kami, kpopers tak kacau korang yg anti-kpop ni. Diam jelah mulut tu. Tak payah nak bising2. Kalau nampak psl kpop yg kitorang kongsi kat laman sosial, kau buat tak nampak jelah. Aduhai -,- Bnyk lagi benda baik lain yg korang boleh buat.
Kalau korang nak nasihat, takpe. Nasihat je! Kami sedia mendengar. But pleaselah. Nasihat cara baik. Tak perlu nak guna bahasa tak elok. Tak salah pun kalau guna bahasa baik. Bukan susah punlah -,- Korang tau tak, bila korang guna bahasa2 tak elok macam tu just nmpkkan korang lagi kurang akal je! Serious tak matured! -,-

Haha. Okey! Rilek2 ;D Aku taknak gaduh. Hanya melepaskan apa yg tersimpan dalam hati je x3 Membuang segala perasaan tak puas hati xD Haha.
Aku minta maaflah kalau ada yang tak puas hati ye? Hehe. Taknaklah gaduh2. Sama-sama ubah diri jadi lebih baik ;3 Okey? :D
Okeylah! That's all! Byeeee!

14 comments:

  1. Agreed! Well actually kadang-kadang org yang tegur tu rasa puas bila dapat lepaskan dengan mencarut supaya dyorang nampak lebih betul -.- Geram jugak. Nak pertahankan nanti org kata kita ni yang over fanatik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul! Padahal benda tu just buat dyorang nampak langsung tak matang! Memang! Geram sangat2 rasa! Tapi masalahnya bila kita tegur, dia marah kita, maki2 kita kata kita 'batak' sgt. Ergh, serious rasa menyampah dgn haters2 yg macam tu -,-

      Delete
  2. minat boleh tapi jangan sampai taksub, haram jadinya - ustaz azhar.
    then if you think you minat but tak taksub then go ahead. ignore whatever others talk about you guys kpopers.
    im not a kpop lover but im not a anti-kpopers too. i do love beast and 2pm. i mean i love their songs and i do watching some of korean drama. for instance, my girlfriend is a gumiho, naughty kiss etc. yaaahhh their drama was so attractive. 'em so cute. kan? hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup! Betul tu! InsyaAllah tak sampai taksub :) Just suka layan apa2 yg ada psl dyorang je. Cuma takdelah sampai nak berubah 100% just because of them :) Thanks nasihat! Sama-sama saling ingat-mengingatkan :) Saya tulis entri ni pun just because ramai sgt yg suka mencarut, memaki, menghina sesuka hati dyorang -,- Serious tak suka dgr ayat2 carut tu. Mcm tak reti cakap elok2 je. Haha, k x3 Haha, yeah! Drama koreaaaa! Byk sgt dahlah layan sampai dah nak termuntah-muntah. Kdg2 rasa tak larat nk tgk dah x3 Sbb dah tgk byk sgt jenis k-drama. Haha. A'ah ;) Cute x3 But apa yg paling addicted sekali dari korea ni is Running Manlah! Haha x3 Setiap episode best! Haha. Btw, thanks again :)

      Delete
  3. yeahh i know how u feel of. sometimes ecah pun geram org tak puas hati dgn kpop. perli2 bagai. everyone has their own interest kan. i think they should respect what the other's love/ interest of. i'm not hard dying-fan but kpop/drama is part of my life lah. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup! Memang geram -,- Dyorang tak reti nak respect each other interest! Padahal kita takde pun nak kacau apa yg dyorang minat. Serious sabar2 sgt2 je. Masalahnya kalau sampai nak maki2 memang tak tahanlahhh. Haha. Same with me xp

      Delete
  4. yuppp.. betul tu.. setuju sangat.

    pssttt first time ke sini terus follow. salam kenal ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, thanks Kak Mia! Dah follow back :)

      Delete
  5. Good. Kau punya ayat bagus. Hahaha. Hm, aku bukanlah gile sgt kat kpop tp bkn x suka. Suka tu ada je. Cuma.. tak sehebat suka kau. Btw, dyorg x suka sbb kpop penyebab lelaki jd separa lelaki & separa perempuan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ouh. Haha. Terima kasih. Jangan marah. Jangan gaduh x3 Rileks sudahhhh. Aku tak kisah kalau ada yang tak suka kpop. Itu hak masing-masing. Cuma respectlah sikit to each other. Asyik2 nak mencarut, maki2. Ingat org suka ke? Btw, biarlah kpop tu nak jadi separa lelaki ke, perempuan ke. Kita yg tahu ttg larangan agama ni tak perlulah ikut. Simple! ;) Btw, thanks for your opinion :D

      Delete
  6. Agreee with youu ... Adik rasa geram sangat sangat bila diaorang nak maki maki pasal kpop . Kalau nak tegur pun tegur je lah elok elok , tak payah lah sampai nak maki hamun buat sakit hati jerr . Everyone ada diaorang punya minat yang tersendiri . Respectlah each other .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahha. Yeah Rite! Kadang2 tu sabar sgt2 je. Kang bila kita balas balik, dia kata kita macam2. Kata kita ni batak sgtlah, wateverlah. Herm, mcm2 -,- Tulah! Just respect each other! Bukan susah pun -,-

      Delete
  7. Kalau nak dibandingkan, artis omputih lg seksi and kemaksiatan dyorg melampau then korea. Just coz korean or kpop yg byk wat pembedahan plastik, thats why many people judge diorang dgn pandangan -ve

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes! You're so right! Cuz kpop ni, group perempuan bila menyanyi je yg agak seksi! Tapi in real life, dyorang takde pun pakai seksi2 sgt! N drama2 dyorang bila berlakon pun, takde yg terlalu extreme sgt mcm cerita org putih. Tak fahamlah mentaliti manusia yang mmg dah tetap dlm fikiran dyorang kpop ni teruk or wateverlah. Yg best part tu, dyorang tau nk bash kpop je tak habis2. Padahal kalau nak kata semua artis dkt dunia ni KAFIR. Artis melayu yg islam pun pakai seksi2, tkde pulak nak mengutuk? Act, pnjg lagi nk ckp. Tpi malas. Kang ckp lebih2, marah! *EMO*

      Delete